Stichting Pensioenfonds Randstad heeft per 31 december 2019 alle verplichtingen en bezittingen overgedragen aan Stichting Het nederlandse pensioenfonds. Het Randstad Pensioenfonds zal naar verwachting eind 2020 ontbonden worden. Meer informatie vindt u op onze website.

tekort

Normaal gesproken wordt geld elk jaar iets minder waard. U kunt met hetzelfde bedrag in 2017 iets minder kopen dan in 2016. Dat heet ‘inflatie’.

als er een tekort is

Het kan gebeuren dat het pensioenfonds Randstad ondanks alle voorzorgen toch geld te kort komt om op de lange termijn alle pensioenen te kunnen uitbetalen. Dan moet er iets gebeuren. Omdat ons pensioenfonds een gesloten pensioenfonds is dat geen premies meer ontvangt en waarin geen nieuwe pensioenopbouw meer plaatsvindt, is de enige mogelijkheid in dat geval om geen toeslagen te verlenen. In het uiterste geval kan het pensioenfonds besluiten uw opgebouwde pensioen of pensioenuitkering te verlagen.

In 2014 verlaagde ons pensioenfonds de pensioenen met 1,5%. Meer informatie over hoe ons pensioenfonds er financieel voor staat, vindt u hier.